ADHD

04.04.2013 10:34

Hej,
Det är många som skriver om ADHD och jag tänkte lite men ....hallå...det finns många människor som har ADHD och dom är mycket duktig på väldigt mycket....men saken är det att de oftast nedvärderar sig själv och kan vara dålig på att ta emot en komplimang fast å andra sidan så är ju de flesta Svenskar dålig på att kunna ta emot en komplimang.

Men till min förtjusning så hittade jag en länk med många härliga + + + + om personer som har ADHD så du som har ADHD läs detta och njut var stolt över dig själv för DU är:

 1. Snabb.
 2. Tålig.
 3. Flexibel.
 4. Envis.
 5. Reaktionssnabb.
 6. Resultatinriktad.
 7. Innovativ.
 8. Har ledaregenskaper.
 9. Är omhändertagande.
 10. Älskvärd.
 11. Charmig.
 12. Humoristisk.
 13. Självdistansierande i akutlägen.
 14. Orädd.
 15. Gillar förändring.
 16. Icke linjär.
 17. ”Out-of-the-box”tänkare.
 18. Snabbaccosierande.
 19. Sprintare.
 20. Intuitiv.
 21. Social.
 22. Kreativ.
 23. Engagerad.
 24. Lojal.
 25. Uppriktig.
 26. Energisk.
 27. Oberoende.
 28. Individualist.
 29. Spontan.
 30. Kan hyperfokusera.
 31. Kärleksfull.
 32. Skarpt sinne.
 33. Ihärdig.
 34. Otålig.
 35. Drivkraftig.
 36. Ambitiös.
 37. Kärleksfull.
 38. Har stark personlighet (intrigritet)
 39. Snabbtänkt.
 40. Tänker långt fram fort.
 41. Lever i nuet.
 42. Hoppfull.
 43. ”Lateral thinker”
 44. Hjälpsam.
 45. Full av energi.
 46. Känslosam.
 47. Passionerad.
 48. Scannar omgivningen.
 49. Överblickar snabbt situationer.
 50. Impulsiv.
 51. Strategisk.
 52. Nyfiken.
 53. Träffsäker.
 54. Fantasifull.
 55. Modig.

Wow...haha...visst är det väl helt underbara egenskaper, vem skulle inte vilja ha ADHD med dessa egenskaper.... ;-) Tänk dessa granskare, dessa skeptiker som bara gräver och gräver i det negativa som finns att finna om människor med ADHD. Nå Marianne är positiv och älskar att plocka fram de positiva hos en människa för någonstans finns ju det postiva hos de flesta. Det finns människor som vet att jag har en sån här underbar dotter som har ADHD och ja hon är....speciell...hon är för mig helt underbar. Jag ska dela med mig några av hennes tips....några kanske ej skulle gilla detta haha.
Tips från Ellinore
:

 • Känner du till någon som behöver få veta en rejäl sanningens ord så ta hjälp av en person som har kraftig ADHD, de ogillar orättvisor och det ...SKARPT, de ogillar att få höra att någon behandlas FEL och FULT. Försök att behandla en med ADHD respektlöst och den kommer att få höra för de krusar inte ett piss...haha nej inte ett piss. Nå tipset lyder....hmmm jag kom av mig lite....
  - Ta hjälp av en person med kraftig ADHD, låt den ej få sin medicin på utsatt tid utan låt det vara utan i flera timmar fast den skulle ha fått sin medicin för flera timmar sen enligt läkares ordination eller om du vill ge en riktigt rejäl utskällning till någon låt den vara utan medicin i flera dagar sen tar du med dig denna personen med KRAFTIG ADHD till den personen  som behöver få sig en rejäl utskällning för att den behandlat dig respektlöst och fel för det klarar en person med ADHD galant, kanske det även flyger en och annan krukväxt, kanske det flyger och far allt som finns på ditt eventuellt fulla skrivbord men hallå vadå du gjorde ju fel du bemötte min "vän" som en skitstövel, du förnedrade min vän så DU förtjänar detta, speciellt då du gjoder dina fula val gång efter gång efter gång du hade flera tillfällena att välja "bättre" men dag efter dag, vecka efter vecka, år efter år tog du det där valet du kunde ha valt bättre. Ja dessa människor med ADHD de kan detta med att säga ifrån och det ordentligt då någon gör...."Fel".
  Då kanske du säger haha då polisanmäler jag den personen....haha men tillbaka till sanningen då för en person som har kraftig ADHD BRYR sig föga för de har redan en massa polisanmälningar på sig redan så de skiter fullkomligt i detta.....haha vilken företags ide egentligen...eller hur anställa människor med ADHD och skicka ut dem på utskällningar.
  Ja det finns ju en del människor som skulle behöva få höra en del rejäla sanningens ord. Jag känner till många med ADHD? Känner DU någon som behöver få en rejäl utskällning..... ;-) Haha.

   

Min dotter talar utifrån erfarenhet för hennes eventuellt "störda" läkare ja han måste ju bara vara "störd" själv för så här gör bara inte en normal tänkande person som han har gjort och behandlat min dotter under flera år. Han har skapat henne till den hon är idag. Tänk så här denna sanningen. En läkare skriver ut Ritalin till dig som du ska ha klockan 08:00 på måndag morgon. Socialtjönsten vet att du ska ha din första ritalin kl 08:00, de har från båda håll vetat om detta i flera månader....trots detta fortsätter följande...socialtjänsten VÄGRAR ge pengar, socialbidraget till min dotter till helgen så hon ska kunna få ut sin medicin på måndag nej hon har ytterst sällan fått sin medicin kl: 08:00 som hon ska....ohnej Socialtjänsten har sölat och tjafsat med utbetalningen av min dotters medicin. De har fört över pengar till hennes konto många gånger flera dagar senare och hon har fått ringa, ringa och ringa för att påminna och detta utan pengar, hur tror socialtjänsten att en person ska kunna ringa då de ej betalar ut pengarna på utlovad tid? Ja socialtjänsten och psykiatrin har samtalat med varandra frågan är har de kommit överrens om att försöka "psyka" min dotter till max genom att göra på detta sättet? Jag har själv frågat dem och så har även andra gjort. TUR för dem att min dotter har något som heter empati, god uppfostran, snällhet, vänlighet för en som varit mer "avtrubbad" skulle ha fattat andra beslut. Så JA....min dotter som har ADHD vet hur det är att få utskrivet Ritalin men ändå ej få den. Så gör man där hon bor för det är väl deras fösök till FULT - TAKTIK och försök till FUL planering till att få bort människor men ADHD från deras kommun....Är det inte så? Jag kan skriva en följetong om detta jag kan skriva en hel bok om detta med allt material och alla dokument som jag har....ja en hel del kalla fakta...äkta svart på vitt...journaler från sjukhus, dokument från socialtjänsten, dokument från behandlingshem OCH medicin förpackningar som bevisar och medicinlistor från apoteket.
Vi har allt till din "tjänst"

Den som får ett barn med ADHD vet hur det är....tänk om ditt barn behandlades på detta sätt hur tror du ditt barn skulle må då? skulle det vara konstigt om ditt barn hade MER humörsvängningar än nödvändigt då medicin uteblir, då medicin laboreras genom att t ex dag 15 bestämmer läkaren att nu ökar vi dosen till det dubbla vi startar i morgon. SEN en månad senare ändrar sig läkare vi halverar din dos med start från i morgon...JA detta är sanningen så här har denna förmodligen icke normal tänkande läkaren behandlat min dotter....är det så konstigt att hon mår som hon mår? Han har gjort sitt yttersta för att försöka PSYKA och KNÄCKA henne och även oss. Men sug på den du jag ska lära mig....lite av min dotter vill du det....ok jag gör ett försök...men det är svårt för jag har tyvärr ej ADHD och om jag skulle ha det så är det i en ytterst liten dos eller en mycket välportienerad dos.... ;-) (men det finns ju "andra" som kan detta bättre än ...jag)
Ett uttalande av en person med ADHD skulle kunna bli som denna:
DU DIN ÄCKLIGA STÖRDA KUKSUGARE TILL STÖRDA LÄKARE DU BORDE SITTA  INSPÄRRAD I  FÄNGELSE  FÖR VAD DU GJORT MOT MIN DOTTER OCH FÅ DÄR SAMMA BEHANDLING....DET VORE EJ MER ÄN RÄTTVIST....PUH...
det var svettigt och jobbigt att bete sig så och inte riktigt min grej men jag har ju provat nu.....visst var jag duktig....jag känner mig som en hund som varit lydig och duktig och stolt och glad viftar på svansen och väntar på sitt godis... ;-) Som denna läkaren har behandlat och bemött min dotter ja det jag nu skriver är bara "toppen av ett isberg" Och som sagt vi har skriftliga bevis hur mycket som helst, han vet det och många andra vet det. Det finns sjukvårdspersonal som VET hans fula taktikspel och som bemött min dotter bättre än han men många verkar vara RÄDD för denna uppenbarligen icke "normal tänkande" person...tyärr och hur många fler patienter "skadar" han och har "skadat" genom att använda dem som labbråtta eller är sanningen den att han mår själv psykiskt mycket dåligt och därmed reflekterar sitt inre jag och bevisar omgivningen vem ha egentligen är, det märkliga är hur kommer det sig att hans kollegor och de som uppmärksammat hans felaktiga beteende låter en sån här männsika få fortsätta, skulle det ej vara en mer rogivande och trevligare arbetsmiljö för er om han var "satt ur spel" han verkar ju ej höra hemma där han nu är ....nej han verkar ju höra hemma i ett fängelse., där skulle han kunna få en ypperlig chans att verkligen studera ADHD. 

Han har även "hotat" min dotter inför mig och andra anhöriga har han sagt att om hon ej gör som han vill så kan och kommer han ta ifrån henne all hennes medicin och då blir hon helt utan, hon ska minsan vara glad för det hon får. säger en "normal tänkande" Läkare så med vass och spydig ton i rösten och med en blick som lyser....hån och förnedring...makt, ohja. Jag sa ja du har ju makt till att glöra det om du det vill. då tittade han på mig och lismade, Ja det har jag, tänk tanken skulle du vilja att dina anhöriga var tvingad att gå till en sån läkare? Min dotter har begärt om att få en annan läkare, men under ett år vägrade han för han ville väl ha kvar henne som "has" "labbråtta" jag har mailat till honom och många fler och har mail svar från dem....de är fler som är inblandad flel som följer hans pipa men som tur är så finns det människor som vet och kommer ihåg varför de valde att arbeta inom sjukvården...gör du det? Vem av dessa tillhör DU?

DE anställda inom vården och socialtjänsten som skällt tillbaka på min dotter och anklagat henne för både det ena och det andra har NI studerat och granskat hur felaktigt läkaren har medicinerat min dotter och granskat för vilken problematik hon sökt för t ex insomnia och vad gör denna läkaren då jo han kombinerar två läkemdel som ÖKAR insomnia och med kraftig dos och laborering av minskningar och ökningar med omedelbar verkan fast man Ska göra minskning enligt nedtrappningsmetod och detsmamma då man ökar, har han gjort det ohnej....undrar ni då varför jag slutligen skriver denna sanningen? HAN kombinear två mediciner där det står i stor text och varning för att kombinera dessa läkemdel med varandra men det har han gjort i alla fall...det ni....vad säger ni om det? Ska jag vara TYST som han så innerligt önskar....nej.... NEJ,......NEJ....NEJ han har spelat sitt fula spel färdigt mot min dotter och säkerligen mot fler....finns det någon som skrattar? Ja någon har sagt till mig att livet är rättvist så det kan komma en dag då du ej skrattar mer då skrattet stockar sig i din hals för att just detta eller något liknande drabbar dig eller någon du älskar....ja då skrattar du ej längre...eller hur
Hur många skulle ha överlevt både psykiskt och fysikt denna fula metod som denna läkaren använt sig av mot min dotter? HUR många skulle ha klarat av detta om ni visste allt...hela sanninegn ja få skulle klara det för det krävs ett superstarkt psyke och en super stark kropp och det har min dotter...min älskade dotter....som jag älskar så. Och DU ....läkare har gjort ditt yttersta för att försvåra för min dotter då hon sökte hjälp hos dig av er....så ofattbart att sådana människor som du tillåts arbeta kvar som läkare....
Nå ha en trevlig dag....allt till trots för det tänker jag ha och det brukar jag ha för jag är ej en människa som låter mig nedslås av saker som detta och som människa blir man härdad, ja empatin ökar något enormt det gör även respekt, vänlighet, snällhet mm ja   "you name it"
Den som vill försöka knäcka en person som mig eller min dotter haha fetglöm det för ju mer du försöker dessto starkare blir "VI" och vi ger oss ALDRIG människor med ADHD är ju experternas mästare på att vara kreativ... ;-) ....och fler med oss.... NU då fler vet sanningen om DIG.... ;-) Lycka till... Tänk tanken flera människor med ADHD ensam med dig i en liten hmmm "pratstund" låter det mysigt och rogivande hihi säkerligen mycket trevligt...
JA ... många människor som har ADHD kan klara sig utan Ritalin/ mm och kan det genom träning och god kost även min dotter har bett om hjälp med det hons kulle vilja kunna leva utan Ritalin med givetvis med hjälp på rätt sätt för de som hjälpt henne tidigare de har ju gjort sitt yttersta för att stjälpa henne.
FY SKÄMS!!!! Slutligen ska vi säga Tack....tack köra "doktorn"...tack kära dr Åke Pålsson,ja detta är egentligen en fråga.... ska man verkligen säga tack till en sådan här hmmm "läkare"

Dokument rörande denna "expert"

Avslutningsvis kan du här få en länk med tips från en kvinna som skriver om tips i vardagen på ett humoristiskt vis...
https://adhdkvinnor.se/             ....läs det är roligt..
.ja helt underbart


KRAM....