Arbetsagivare tvingar kvinna sjukskriva sig för att sopa sin skit under mattan

02.05.2013 07:42

 Hur kan detta vara möjligt frågar sig en del?

Jo i kommunen där de vill sopa "sina felaktiga beslut" under mattan där tvingar man även anställda till att sjukskriva sig fast de ej är sjuk och diktat ihop en lögn som  många i kommunen tror på. Men kvinnan i fråga hon vägrade sitta hemma och vara sjuk eftersom hon ejvar sjuk. Hon rensade ogräs i sin trädgård och gjorde mycket annat vackert och kärleksfullt som hon tyckte var roligt. En kvinnlig Dansk läkare som påstod sig ej kunna Svenska skrev en ytterst märklig sjukskrivning till denna kvinnan som varken hon eller hennes man förstod sig på för läkaren skrev inte precis det som kvinnan sagt under sitt läkrbesök, vilket hennes man kan intyga för han var med på läkarbesöket. Läkaren sa själv att hon ej förstod det Svenska språket. Läkaren kunde av ytterst MÄRKLIGA skäl ej ge läkarintyget direkt utan hävdade att hon ville skicka det till patienten. Då läkarintyget väl kom så var det skrivet på dålig svenska med gramatiskt fel, Och sjukdomsbilden var till kvinnans och mannens förvåning ej den som kvinnan angett då hon besökte läkaren. Av denna anledningen plockade kvinnan ej ut sin sjukpenning från försäkringskassan..för att läkaren missförstått vad hon sagt på läkarebesöket. Läkaren hävdade flera gånger till mannen att hon ej talar Svenska så bra och hon har svårt att förstå det Svenska språket vilket man tydligen ser på läkarintyget. Vill ni att jag ska visa läkarintyget och dess felformuleringar här på min blogg.... ;-) Hon frågade även mannen , förstår du vad jag säger och han sa ja, för han förstod vad hon sa för hon "försvenskade" ju sitt tal så det var inga dimmor i parets hjärnor utan dimmorna var ju i någon annans hjärna. Vem som helst kan ju göra fel och läkaren i fråga hävdade ju flera gånger att hon ej kan Svenska språket vilket syns i klartext i läkarintyget. Vilket ej är fel men i just detta fall var det ej bra...nää sällan att detta accepteras.

Ska jag visa foton över hur kvinnan såg ut då arbetsgivarna "sparade" på personal? Då arbetsgivarna "tvingade" henne till att sjukskriva sig då de vägrade ge mer personal? Eller var de för att kvinnan gjort en anmälan om missförhållanden på sin arbetsplats....ogillades det av vissa? År det därför allt som hände...ja just ...hände?

 

Nå till er info kvinnan i fråga vägrade av den anledningen ta ut sin sjukpenning eftersom läkarintyget var så felvinklat/feluppfattat av läkaren som dessutom formulerade intyget ytterst "märkligt" . Det finns många som såg kvinnan jobba i sin sin trädgård, många som frågade henne om hon inte ska vila för hon är väl trött. Hur kommer det sig att de ständigt frågade om hon var trött hade "någon" i vårdcentralen "läkt" ut med information om denna felförstådda sjukskrivning? Ja det är även det en fråga för de har väl "sekretess". Men varför vila, varför göra det som arbetsgivaren ville att hon skulle göra då de försökte MYGLA bort sina felaktiga beslut. 

 

Var händer detta, ja i Vaggeryds Kommun var annars.... ? ;-) Har företagarna och kommunerna ingen "medelväg" I många andra företag i Vaggeryds Kommun ja där vågar anställda istället ej besöka läkare då de nästan skär av sig sitt finger för de är rädd att få skäll av sin "arga chef" som nästan jämt skriker och rast vad är det. Rädslor att få sparken. Det finns företag i Vaggeryds Kommun där anställda knappt vågar gå till toaletten för även där finns "gapiga" chefer som gnäller och gnäller. Ska jag nöämna namnet på något av dessa arbetsgivare som har haft anställda som slutat av oilika skäl....undrar ni varför..de slutade..... ??? .. ;-)   Är det därför en del företag vill till Vaggeryd? Attraherar Vaggeryds Kommun företag som säger vi har i flera generationer sett till att anställda i Vaggeryds Kommun ej gnäller så här kan ni ge den dålig och låg lön för de vågar ej gnäla och ni kan "köra" med dem hur mycket ni vill för de, i alla fall vissa av dem gör vad som helst för att behålla sitt jobb om så håla sig för att gå och kissa på arbetstid....allt för att hålla produktionen igång, allt för detta. Nå uttrycket om att smålänningar är snåla, ja det stämmer på endel företag i Småland. Många vet precis hur det är men få vågar yttra sig om detta. Det finns människor som blivit uppsagt från sitt jobb i Vaggeryds kommun under olika former av ytterst "märkliga förhållanden" Då företaget velat "mygla" och göra sig av med "besvärliga" människor i deras tycke, människor som gör sin röst hörd för företagarna är uppenbarligen RÄDD för viljestarka människor som kan gynna företagen till förbättringar. Nepotismen har sitt säte i Vaggeryds Kommun där människor lysnar till de som har pengar för de vågar ej något annat. Nå fler och fler kommer att berätta sina sanningar om Vaggeryd. 

Tänk dock att det finns företag och människor i Vaggeryds Kommun som är bra och faktiskt bemöter människor med respekt men de vågar ej göra sin röst hörd. 

 


Tack alla nu underbara människor i Vaggeryd som vågar vara er själva som vågar stå upp för era barn så framtiden blir ljus för dem så det ej blir som i historien med bröderna Sven och Evert. Var vänlig mot varandra, du vet ej vem som råkar i klorna på Vaggeryds "Mengeles" i framtiden, eller hur.... Var ej den de försöker skapa...var du den underbara du.

Kram och allt är väl...