Jehovas Vittnen

27.03.2013 11:24

Hej

vill man som jag jobba för fred, kärlek och ljus då är det viktigt att ta reda på hur olika människor lever och har det i sin vardag. Det gäller givetvis att det krävs att man vet vad respekt och ödmjukhet är för det är ju allmänt känt att Jehovas Vittnen ej släpper in vem som helst. De är människorna som aldrig ger sig, de kommer och knackar på din dörr...gång efter gång. Även hos Jehovas Vitnen finns människor med olika egenskaper för glöm ej att vi är alla människor vem som helst kan göra fel det behöver ej alltid ha att göra med vilken religion, sekt eller kultur man tillhör eller har. Även Jehovas Vittnen kan och behöver precis som alla andra religioner och sekter behöver vi nu våga mötas, våga öppna sig mer för att lära ut deras tro. Därmed skulle man kunna få ett bättre samarbete över kulturer och religioner. Alla människor kan göra sina val och vilka val människor gör är just deras val vilket bör accepteras och respekteras. Vill någon vara Jehovas Vittne eller någon annan religion så är det just deras val det val de väljer med sitt hjärta och själ.  

JA, jag googlade på Jehovas Vittnen och hittade främst negativ information. Informationen jag hittade gjorde att jag nästan valde att ringa upp och tacka nej till detta möte men jag är stolt över mig själv och glad att jag tänkte tanken, släpp alla tankar, släpp alla fördomar detta är skrivet av andra, gör din egen bedömning. Jag har ej rätt kunskap att avgöra vem som är vem men jag är en någorlunda god människokännare och ja det fanns människor jag fattade tycke för lättare än andra men så är det ju alltid...eller hur. en del tycker man om bara så där direkt och en del känner man ingen direkt samhörighet med. Ja man kan nöta och nöta med en del människor men det sker aldrig något...."klick" även om vissa så önskar det ska ske ett "klick" bara gilla läget och gå vidare till människor där det säger just...."klick". Till min förvåning träffade jag där även en kvinna jag ej sett på länge och ja vi känner varandra men vi fick ej sitta brevid varandra men det gjorde mig inget för man fokuserar ju bättre på att lyssna och ta till sig deras kunskaper på ett bättre sätt. Haha...många är det som förmodligen tänker...hon är tokig...hon är helt galen...haha...japp, visst är jag det men andra skulle kanske använda sig av andra ord som wow vilken modig och stark kvinna. Jag berättade för dem att jag kommer att skriva om detta i min blogg men jag säger igen det är viktigt att skapa ett förtroende att våga mötas som vänner för att skapa förståelse.

Som jag sagt innan 

  • Det finns människor och "människor"
  • Det finns kyrkor och "kyrkor"
  • Det finns religioner och "religioner"
  • Det finns kulturer och "kulturer"

Vad menar jag med detta? Jo en människa är en människa och så lik varandra samtidigt som man kan vara så olika. Detsamma gäler en kyrka tillhörande samma religion/sekt eller en kultur. Det avgörande är väl vem som är "chef" för tillfället, vem styr och hur sköts styrandet är det en snäll eller en "elak" ja det är oftast avgörande. givetvis är det säkerligen mycket lockande för pedofiler, maktmissbrukare, manipulerande människor, ja sådana människor söker sig ju gärna till även religioner och där precis som inom ett företag gäller det att det är rätt person på rätt plats om det ska vara en BRA församling, sekt, kultur, mm förstår ni vad jag försöker att föklara?

De människor jag mötte igår var mycket glada och hej och hå vad roligt vi hade. Jag menar man kan ta till sig kunskap från många olika sorters människor inte sant. Vad är det som säger att en kunskap här och en kunskap där skulle vara fel, ja det ger många "nycklar" med kunskap och tillsammans blir det många nycklar, många kunskaper.

Jehovas Vittnen är en grupp människor som många pratar negativt om, som många ber dra åt "helvete" mm ja detta sa jag till dem och sa trots detta så kommer ni och knackar på gång efter gång. Det krävs starka människor för att klara av detta. Dessa människor hånas och förlöjligas nåå ta reda på vilka de är innan du gör det. De som vill tillhöra en religion en sekt...ja det är deras val gjort av dem.

Jag Marianne är också en stark kvinna jag vet vem jag är, jag vet vad jag vill. Mitt hjärta min själ tillhör redan en vald sedan länge och det är Buddha samtidigt så förekommer Jesus inom många religioner och sekter och omtalas även inom Buddhismen därav min kärlek till även Jesus, ja jag har en stor kärlek till Jesus. Du får gilla det eller ogilla det för jag struntar fullkomligt i det. Detta är JAG.

Källor som jag googlade i innan jag besökte Jehovas Vittnen:

JA, detta är några av artiklarna sidorna jag läste innan jag åkte dit. Jag besökte Jehovas Vittnen i Vaggeryd och ja det fanns många olika sorters människor där. Ja, jag vet också hur människor har det och hur de har haft det genom sitt liv....känslig som jag är...mottaglig som jag är för människors "sinnen" För Marianne kan man sällan "dölja" något jag "vet" även om jag inget säger. Svaren finns att se i ögonen. Ja jag såg många människor i ögonen. Det finns något som heter respekt, det finns något som heter att acceptera en människas val...och så är det.
Innan någon dömer ut en hel sekt tänk att det finns goda och "elaka" överallt. Tänk även att även inom polis, och många andra platser har t ex pedofiler beskyddats men det är väl lättare att ge sig på en sekt. De finns många....många som skyddar en pedofil genom NEPOTISM även utanför Jehovas Vittnen....bara så ni vet. Jag menar vad hände i Italien inom katoliken och har det ej alltid funnits pedfiler högt upsatta inom katoliker? Detta betyder ej att jag beskyddar någon detta betyder bara att "DE" finns överallt de val vi kan göra är att låta polisen sköta sitt jobb. möt polisen "halvvägs" släng ut pedofilerna för nästa gång kan det vara ditt barn. Låt pedofilerna lämnas till polisen då släpps den negativa fokusen från sekter och religioner och det blir mer frid, fröjd och kärlek, för det kan väl knappast stå i någon biblel eller någon helig skrift att sex med barn är tillåtet? Denna frågan med anledning av dess sidor och artiklar jag läst. Och vi har ju läst så mycket om vad som händer i Italien...eller hur....vad som hänt där med dessa äckel till styrande pedofiler. Tror män att kvinnor ska attraheras av män då de låter sina manliga "vänner" till pedofiler få härja fritt?
Nej, då flyr kvinnorna. Förlåt mig om dessa ord kan uppfattas som "starka" av vissa men detta är ju sanningen och sanningen tycker vi ju alla om .... eller hur...för det är väl därför du läser detta?...
Tänk även på att ilska, frustration, hat mm löser ej några konflikter som finns inom människogrupper, sekter, religioner, arbetsplatser där män/kvinnor/människor beskyddar sina "vänner" som är pedofiler genom Nepotism....

 

Tack för ordet..... Kram

Fred, kärlek och ljus.