Marianne "ute på vift"

19.04.2013 19:50

 

Hej

Ja vet ni jag tipsar ogärna om shoppingplatser mm men då det handlar om nyttiga produkter och lite udda platser som jag tycker är extra värd att nämna så berättar jag gärna lite. Det finns ju så många andra som skriver om "allt det där andra" eller hur. Marknaden är liksom mättad där och är för mig extremt hmmm hihi....ointressant.
Men i Värnamo finns en mysig liten butik som säljer grönsaker, frukt, ägg mm som heter:
Gårdsbutiken (Västbovägen 47, 331 53  Värnamo)
och jag bara älskar att handla där. Tjejen som jobbar där är dessutom så gullig och vänlig vilket gör att det alltid är så trevligt att handla där.
Du kan även hitta dem på Facebook:
 
https://www.facebook.com/pages/G%C3%A5rdsbutiken-i-Stan/350689874958647?v=info 

 

Och så här hittar du dit om du ej varit där förr:

https://www.bing.com/maps/default.aspx?v=2&pc=FACEBK&mid=8100&rtp=adr.~pos.57.1805496_14.0214796_G%C3%A5rdsbutiken+i+Stan_V%C3%A4stbov%C3%A4gen+47%2C+V%C3%A4rnamo&cp=57.1805496~14.0214796&lvl=16&sty=r&rtop=0~0~0~&mode=D&FORM=FBKPL1&mkt=sv-SE

 

Tycker du om att handla i en matbutik som har väldigt stort, fint och fräscht sortiment så kolla in ICA Kvantum i Värnamo och även Coop i Värnamo är värt ett besök. Sen är det lite roligt att besöka en butik som Netto, Lidl och andra ännu mer udda butiket t ex sådana butiker som våra kära invandrande svenskar har öppnat i Sverige men jag kan just nu ej komma på ett namn men ska tänka på det nästa gång jag besöker en butik.

ICA Kvantum säljer även produkter från RawFood Scandinavia : 
https://rawfood.ecomit.se/ vilket säkerligen förhoppningsvis är bra produkter. Jag sökte idag speciellt efter kokos olja. På  hemsidan enligt ovan får man ingen specifik info om deras kokosolja men det står information på deras förpackning, dock extremt smått och man kan undra ....varför?

 Rawfood ska väl ej värmas till högre temperatur på något sätt allt som jag har förstått detta trots så sälj idag en kokosolja på ICA Kvantum i Värnamo...jo jag såg vad som stod på förpackningen och fotograferade detta till er som kanske ej kan läsa den ytterast lilla texten. Jag undrar har alla kunnat läsa denna lilla texten? Jag anser det vara "fegspel" från detta företaget. Men hej...hej jag anser och tror att de i övrigt säkerligen har många bra produkter.

Har du funderingar på vad en produkt innehåller så är det aldrig fel att ha med kameran då du handlar så kan du kolla och läsa hemma i lugn och ro för du hinner handla den produkt du verkligen vill ha så slipper du handla....fel...eller känna dig lurad.

I detta fall så har ju denna kokosoljan ångats i 100 grader.... ? Det är ju ett sätt att värma upp....eller hur. Värme är värme.

Raw Food är ett begrepp som vi hör talas om allt me. Levande Föda kallas det på svenska. Raw food betyder, som namnet antyder, att maten inte kokas eller steks. Man värmer upp maten till 42 grader, men inte mer.
Denna KokosOlja "smaklös och luktfri" är från 
RawFood Scandinavia : https://rawfood.ecomit.se/  och har streck kod/ ean code: 7340104 711031. Viktig info som även den borde vara mycket tydligare är hållbarhetstiden som är 2 månader efter att du öppnat den. Jag brukar skriva datum för öppnandet på locket.

Bäst före datum ska ju även den vara tydlig och här är bäst före datum: 2013-12-20

 

 

Ja, jag var där och handlade idag "Gårdsbutiken", fotograferat av Thomas Karlsson.....ni kanske förstår varför jag oftast väljer att fotografera även mig själv personligen... men han gör så gott han kan ;-) Men som sagt det går utmärkt att fota själv genom att ställa in på autofoto med fördröjd utlösartid, det är mitt favoritsätt att fota mig själv.