Mer Godsaker

01.04.2013 14:00

Hej
Ni vet nu förtiden tillverkas mycket tekniska produkter som slit och släng produkter som riktiga miljöbovar. Mobiltillverkarna vill hetsa er till att hela tiden köpa det senaste och många är det som går på deras köptrend som samtidigt är en miljöbovs trend ;-) Jag har provfotograferat med många olika kameror och ja billigt är ej alltid sämst och dyrt är ej alltid bäst detsamma gäller antalet pixlar som en del snöar sig blind på men det är fritt valt. Hur många är det ej som faktiskt anmärkt på "fel" på sina smartphones? Är detta ej ett bevis på att tillverkarna kanske har haft en aningen för brått i tillverkningen för att tävla med sina konkureneter i stället fö att ha tålamod och skapa en riktigt fin smartphone med kvalitet och det heter väl smart....hallå smart phone. Jag har idag fotograferat samma Hummus under samma förhållanden och ja vad fick vi fram då. Jag kommer att visa er resultatet.  Men först....vill ni inte ha mitt favorit recept på "min" Hummus det finns ju hur många recept som helst och det är ju faktiskt en smaksak vad du t ex ska ha din hummus till. Här hemma hos oss använder vi den främst som smörgås pålägg, knäckebröd är ej fel. Det är också så superlätt att göra bara köra allt i en mixer. Det är första gången jag skriver ner detta som ett recept för jag brukar laga mat "på känsla" och då "kärleken" är med i matlagningen så brukar det bli sagolikt och såååå ljuvligt gott som NU ;-) Tänk även att basilika, vitlök mm kan ha varierande styrka och smak så receptet kan variera en aning. Jag brukar smaka av och tillsätta olja efter den konsistans jag vill ha.

Hummus

  • 2dl Kikärtor (koka själv eller färdigköpt)
  • 15g basilikablad
  • 20g vitlök
  • 2msk Tahini
  • 1msk färsk pressad citron
  • 1msk sesamolja
  • 2msk solrosolja
  • 1dl olivolja
  • Ca en "knivsudd" Cayenne peppar
  • Toppas med olivolja, basilikablad och rivet citronskal.


Underbar skärpa ger denna gamla Canon Ixus i med hela 4,0 pixlar ;-) som är en av mina favoriter då jag fotograferar men jag brukar variera beroende av ljuset, är det innomhus eller utomhus mm ja det är mycket som ska stämma. Denna kameran återbildar även det mest verklighetsliknande foto gällande färg och ja... allt.

Nå då lägger jag upp lite foton tagna med en nyare digital kamera en Samsung ST30med hela 10.1 pixlar ;-) och jag säger som tidigare det är ej kameran, pixlar, utbildning som gör det för det kan bevisas flera gånger om och jag struntar samtidigt i det helt och hållet för jag fotograferar för att jag njuter och bara älskar att fotografera och tycker det är såååå roligt. :-)

 

Följande foton är fotograferade av samma Hummus men med en Samsung kamera jag använde mig idag ej av min favorit min Sony Ericsson mobil och ja... Min Canon är tillverkad i Japan, den Samsung som ej är min är tillverkad i Kina. Så ska jag gå efter de valen så är det enkelt val för min gamla Canon har ju mycket bättre skärpa ja den ger underbara foton och är dessutom tillverkad i Japan.