Shopping hos Orhoj Frukt på Råslätt i Jönköping

25.05.2013 20:33

Shopping hos Orhoj Frukt på Råslätt i Jönköping

De har väldigt mycket att erbjuda bara man ser till att hitta till dem.
Jag tycker det är så underbart trevligt att handla i butiker som Orhoj Frukt.
De har så mycket underbart att erbjuda som du sällan kan finna i våra mer "vanlig" Svenska butiker.
Förstår mig rätt Orhoj är ju svenskt även det...eller hur,  

samtidigt är det som att gå och handla i ett helt annat land.
Från det då du kliver in i butiken känns det som om du är på semester,du är på en kullinarisk "resa" och botaniserar bland varorna och njuter. 
Du är ej längre i Sverige fast du är det, det är ju precis där du är.

Där du bor jag undrar, finns det ingen sådan här trevlig butik i din närhet. Har du besökt den? Det som finns i butiken kan ju vara något helt nytt för dig, men våga fråga vad det är eller googla lite på internet och sök....vilka "exotiska" matprodukter och övrig ätbart skulle du vilja provsmaka? Jag bara älskar att botanisera i en sån här butik...som ett nyfiket barn, vad är det, hur smakar det, med mera....
Jag ville så gärna ha Turkiska rosengodisarna vet ej om jag skriver fel nu men jag tror de kallas: "Lokum med rosarom" Jaaaa och tyvärr så finns färgämnet (E124) i just den produkten jag hittade men ska söka efter ett utan detta GIFTIGA färgämne om det finns en sådan variant.....något för tillverkarna att tänka på......!!!! ;-) 

 • E 124 - Nykockin (färgämne)

  E-nummer Färgämnen. 10 sep 2009.

  Funktion
  Färgämne som ger röd kulör.


  Framställning
  Syntetiskt framställt.


  Användningsområde
  Används till t. ex. konserverade röda bär, men även ibland till färgning av räkor.


  Kända hälsorisker
  Azofärgämne som kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner, t. ex. astmaanfall, utslag och rinnande ögon och näsa. Misstänks även kunna orsaka hyperaktivitet hos barn. Fick i Sverige före EU-inträdet endast användas i spritdrycker och drinkmixer. Förbjudet i USA.

och annat men det finns godisar som är än mer "giftig" än dessa och jaaaa jag tycker om denna speciella smaken som är såå hmmmm...."sensuell".....Mmmmm. Skulle vara trevligt att lära sig att tillverka denna godis själv utan detta färgämne och det skulle vara trevligt om de kunde hitta ett annat alternativt färgämne för denna är ju som sagt tydligen "förbjuden" i USA.....såååå samtidigt "Varning" 
jag äter ej denna godis i massor men nu till helgen...ja....  SAmtidigt så är et såhär att ju mer "avgiftad" man är från socker och "gifter" som färgämnen med mera dessto mer känslig blir man då man smakar mat innehållande sådant. Men jag vet vad jag gör....det finns ju många som ätit mat med mera som de trott sig innehålla en viss produkt medn som visat sig vara något helt annat...inte sant...

Köpte även ett annat turkiskt godis en nougat med pistage även den såååå.... Mmmmmm, lite bönor med mera annat gott och kollade lite på andra saker som jag är nyfiken på att proväta.....

Så våga även du, vem vet vilka underbara matnyheter du kan gå miste om.... mat är..GOTT....mmm. Jo jag skulle även kunna tänka mig att bo på Råslätt har ju även släktingar boendes där..... :-) 

         Fotograferat av Thomas, ha en fortsatt trevlig Helg,

         barnen...kära barnen var snäll NU ....Tack.