Vi vill kunna lita på polisen

12.03.2013 19:12

 

Vi vill gärna kunna känna att vi kan lita på polisen. Nu har vi sett att det finns schyssta ja riktigt schyssta poliser sen finns de där "övriga" som får fortsätta att jobba som poliser. Vilket ställer många frågetecken hos människor och vi människor vi av folket måste ju få fråga. Det som hänt är redan känt och omsrkivet så jag Marianne gör inget fel som här samlar ihop en del artiklar. Eller hur.
Min fråga är vilka signaler ger polisen då till "folket" och till människor som ska kunna känna tillit och förtroende till polisen.
Ja det finns människor som tolkar det som så att är man polis så följer de en egen lag. Eller att de "övriga" behöver ej följa lagen för de är ju poliser, de är lagen.
Det är ju inte meningen att det ska uppstå något "polishat" för tänk att det finns poliser som gör ett utmärkt jobb precis som inom alla yrken. Inom alla yrkeskategorier finns "toppensnäckorna" och sen de som är "pest eller kolera".
Som jag förstått så råder det visst "brist" på poliser eller finns det poliser som går arbetssökande för att det snålas på personal. Ja de som är "pest och kolera" går väl att bytas ut om det finns bättre personal ledig. "Pest och kolera" kanske behöver få sig en tankeställare över deras val.

 

Här kommer länkar med poliser "de övriga" som får göra som de vill:


Tack o lov så finns det poliser som blivit straffade:

Rättegång med bevismaterial till tusen men mannen går fri? Så sjukt samhället är i Sverige. Är det ont om fängelseplatser i Sverige eller vad är det frågan om?

Nå slutledningsvis så ser vi att det finns poiliser som förstår vad de lovat då de utbildade sig till polis, det finns modiga poliser som är polis och vågar anmäla även en arbetskamrat för ett brott då det begåtts för ett brott är ju ett brott och även en polis är en människa som alla andra det gäller alla människor oavsett vad du har för arbete.
Vet ni det finns faktiskt även poliser som har humor...jo det är sant ;-)
Det är väl härligt att veta att det finns även poliser som är helt underbara som människor och som sköter sitt arbete med beröm godkänt.

Tack för mig

Ha en underbar dag.

Kärlek, fred och ljus